Zonneboiler Waddinxveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Waddinxveen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze pagina doorzoek je samengestelde adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Waddinxveen.

zonneboiler systeem installeren in 2741

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een gemiddeld gezin in Waddinxveen stookt 1200 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €50 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Postcode2741
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Waddinxveen vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Waddinxveen! Dankzij deze website ontdek je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Waddinxveen. Of bezoek Qbis.nl voor een database met vakbekwame installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf check je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product is toepasbaar voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Dan regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Waddinxveen. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Waddinxveen variëren tussen €2925 en €3000, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor enkele situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €100 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€45
100 liter2€2.900 – €3.000€80
200 liter2€3.225 – €3.975€125
300 liter3€4.525 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-waddinxveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Met deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Waddinxveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €900 tot wel €1375. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Waddinxveen

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 300L WW+CV), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC2,5), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.
 • TechniQ-Energy (160 liter voor tapwater met 1×18 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1265 [KW], €860 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Waddinxveen mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.waddinxveen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Waddinxveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Waddinxveen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!