Zonneboiler Zoetermeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Zoetermeer? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze vergelijker check je omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zoetermeer.

zonneboiler systeem installeren in 2700

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Zoetermeer gebruikt 1010 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Oftewel, een forse besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2700
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Zoetermeer vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Zoetermeer! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Zoetermeer. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie zorgt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zoetermeer. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Zoetermeer fluctueren tussen de €2850 en €4300, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna lees je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor verscheide gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €135 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.100€100
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.575 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-zoetermeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zoetermeer (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Zoetermeer

 • Endusol (EnduFlexControl 800/60), vermogen 3033 [KW], €2062 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + SO300), vermogen 1549 [KW], €1053 subsidie.
 • TechniQ-Energy (400 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3095 [KW], €2105 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Zoetermeer soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.zoetermeer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zoetermeer aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zoetermeer!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!