Zonneboiler Ridderkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ridderkerk? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze vergelijker tref je handige raadgeving over een zonneboiler kopen in Ridderkerk.

zonneboiler systeem installeren in 2981

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Ridderkerk stookt 1130 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode2981
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Ridderkerk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Ridderkerk! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ridderkerk. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met competente installateurs uit jouw provincie. Hierna bekijk je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ridderkerk. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Ridderkerk fluctueren tussen de €2600 en €4000, met installatie. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt check jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor een aantal mogelijkheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €105 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€45
100 liter2€2.850 – €3.025€75
200 liter2€3.250 – €3.925€140
300 liter3€4.525 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-ridderkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Ridderkerk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot wel €1800. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ridderkerk

 • Van Waveren (Zonneboiler 20 buizen.200L WW), vermogen 1204 [KW], €819 subsidie.
 • HRsolar (Nero 1 / 120M), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 20 + 300L), vermogen 1961 [KW], €1333 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Ridderkerk soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.ridderkerk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Ridderkerk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ridderkerk!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!