Zonneboiler Alblasserdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Alblasserdam? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze tool vind jij toepasbare gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Alblasserdam.

zonneboiler systeem installeren in 2951

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Alblasserdam gebruikt 1150 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Alblasserdam vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Alblasserdam! Door middel van onze vergelijker check je snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Alblasserdam. Of klik door naar de website Qbis.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna check je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Alblasserdam. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juni 2024 zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Alblasserdam fluctueren tussen de €2825 en €3600, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een aantal gevallen de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €130 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€70
100 liter2€2.875 – €3.075€85
200 liter2€3.150 – €3.875€130
300 liter3€4.550 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-alblasserdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en staat van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Alblasserdam (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1000. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Alblasserdam

 • Spring Solar (HW 300+), vermogen 1473 [KW], €1002 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 100 BSH), vermogen 448 [KW], €305 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Alblasserdam soms een extra tegemoetkoming. Zie www.alblasserdam.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Alblasserdam aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Alblasserdam!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!