Zonneboiler Krimpen aan den IJssel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Krimpen aan den IJssel? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref je handige info over een zonneboiler kopen in Krimpen aan den IJssel.

zonneboiler systeem installeren in 2921

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Krimpen aan den IJssel stookt 1300 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2921
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Krimpen aan den IJssel vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Krimpen aan den IJssel! Geholpen door deze website tref je zonder problemen een goede installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Krimpen aan den IJssel. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf lees je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie is geschikt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Krimpen aan den IJssel. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder plaatsen ze ook een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Krimpen aan den IJssel vinden we terug ergens tussen de €2500 en €3200, met monteren & installeren. Het systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje lees jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een paar mogelijkheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €60 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€40
100 liter2€2.800 – €3.050€100
200 liter2€3.275 – €3.825€120
300 liter3€4.425 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-krimpen-aan-den-ijssel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Krimpen aan den IJssel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €750 tot €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Krimpen aan den IJssel

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1K.500), vermogen 1911 [KW], €1299 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 250 PAWT), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC54 CPC & 800L..), vermogen 3623 [KW], €2464 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Krimpen aan den IJssel een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.krimpenaandenijssel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Krimpen aan den IJssel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Krimpen aan den IJssel!

 • De warmtepomp: genereert energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!