Zonneboiler Rotterdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Rotterdam? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze vergelijker bekijk je omvangrijke toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Rotterdam.

zonneboiler systeem installeren in 3001

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Rotterdam stookt 840 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3001
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een zonneboiler installateur in Rotterdam vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Rotterdam! Met behulp van onze vergelijker vind je snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Rotterdam. Of surf naar Qbis.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit jullie streek. Onderstaand vind je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor je watervoorziening en een warme woning. Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Rotterdam. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Rotterdam variëren tussen €2675 en €3400, inclusief plaatsing. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verscheide omstandigheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €55 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.825 – €3.000€75
200 liter2€3.200 – €3.850€115
300 liter3€4.475 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-rotterdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Middels deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rotterdam (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1400. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Rotterdam

 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.150L WW+CV), vermogen 1433 [KW], €974 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/5,0 Combi), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 30 + 300L), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie hanteert de gemeente Rotterdam een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.rotterdam.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Rotterdam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Rotterdam!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente