Zonneboiler Vondelingenplaat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Vondelingenplaat? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Via onze website doorzoek je handige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Vondelingenplaat.

zonneboiler systeem installeren in 3196

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een standaard woning in Rotterdam stookt 840 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3196
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een zonneboiler installateur in Vondelingenplaat vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Vondelingenplaat! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Rotterdam. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna ontdek je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en certificaten en keurmerken. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: heet water in huis en de verwarming van de woning. De installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Vondelingenplaat. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Vondelingenplaat schommelen tussen de €2950 en €3500, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje check je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €125 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.500€45
100 liter2€2.900 – €3.075€90
200 liter2€3.275 – €3.825€140
300 liter3€4.425 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-vondelingenplaat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke andere systemen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U ontvangt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vondelingenplaat (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot wel €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vondelingenplaat

 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro18), vermogen 3178 [KW], €2161 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3868 [KW], €2630 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 383 [KW], €2604 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Rotterdam een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.rotterdam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Vondelingenplaat aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Vondelingenplaat!

 • Een warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!