Zonneboiler Rotterdam-Albrandswaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Rotterdam-Albrandswaard? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze pagina lees je waardevolle raadgeving over een zonneboiler kopen in Rotterdam-Albrandswaard.

zonneboiler systeem installeren in 3165

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een standaard woning in Albrandswaard verbruikt 1280 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit betekent een forse besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3165
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Rotterdam-Albrandswaard vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Rotterdam-Albrandswaard! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Albrandswaard. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Onder andere KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Rotterdam-Albrandswaard. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Rotterdam-Albrandswaard fluctueren tussen de €2925 en €3100, met installatie inclusief. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op onze website ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €170 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.525€50
100 liter2€2.800 – €3.000€75
200 liter2€3.300 – €3.800€135
300 liter3€4.500 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-rotterdam-albrandswaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om na te gaan hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Rotterdam-Albrandswaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle types die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €825 tot wel €1525. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Rotterdam-Albrandswaard

 • 2-improve energy (200CS2wwpro24), vermogen 1948 [KW], €1325 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 382 [KW], €2598 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-25T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1697 [KW], €1154 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Albrandswaard een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.albrandswaard.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Rotterdam-Albrandswaard aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Rotterdam-Albrandswaard!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!