Zonneboiler Hoek van Holland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Hoek van Holland? Middels een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker doorzoek je toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hoek van Holland.

zonneboiler systeem installeren in 3151

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een standaard woning in Rotterdam verbruikt 840 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €145 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3151
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een zonneboiler installateur in Hoek van Holland vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Hoek van Holland! Via onze tool tref je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Rotterdam. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem voorziet in warm tapwater en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hoek van Holland. Deze oplossing is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Hoek van Holland vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3300, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verscheide situatiesde geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €140 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.575€60
100 liter2€2.875 – €3.175€95
200 liter2€3.275 – €3.900€145
300 liter3€4.550 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-hoek-van-holland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Hoek van Holland (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot wel €1300. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hoek van Holland

 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro24), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-950), vermogen 3496 [KW], €2377 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Rotterdam een groene lening of kleine subsidie. Zie www.rotterdam.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hoek van Holland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hoek van Holland!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!