Zonneboiler Brandwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Brandwijk? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze tool vind je bruikbare gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Brandwijk.

zonneboiler systeem installeren in 2974

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in Molenwaard gebruikt 1420 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2974
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Brandwijk vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Brandwijk! Middels onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Molenwaard. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met competente installateurs uit de buurt. Verderop vind jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt het warme water en de centrale verwarming. Deze installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Bovenal relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Brandwijk. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Brandwijk variëren tussen €2475 en €4150, inclusief installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor enkele mogelijkheden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.550€70
100 liter2€2.925 – €3.175€85
200 liter2€3.275 – €3.850€130
300 liter3€4.475 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-brandwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de info verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Brandwijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot wel €1850. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Brandwijk

 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro18), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3464 [KW], €2356 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap/CV HYG200CS1ww2xPro24 – 2IE Tap/CV HYG200CS1w), vermogen 3422 [KW], €2327 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Molenwaard mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.gemeentemolenwaard.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Brandwijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Brandwijk!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!