Zonneboiler Bleskensgraaf

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Bleskensgraaf? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref jij praktische toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Bleskensgraaf.

zonneboiler systeem installeren in 2971

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een doorsnee gezin in Molenwaard stookt 1420 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2971
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Bleskensgraaf vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Bleskensgraaf! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Molenwaard. Of ga naar kvinl.nl voor informatie over geschikte installateurs uit jouw provincie. Verderop vind je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bleskensgraaf. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Bleskensgraaf zitten gemiddeld tussen €2400 en €4300, met montage. De installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor meerdere voorbeelden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.925 – €3.200€105
200 liter2€3.150 – €3.900€120
300 liter3€4.400 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-bleskensgraaf

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Via deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Bleskensgraaf (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €875 tot wel €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bleskensgraaf

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS500+4xCS500), vermogen 2686 [KW], €1826 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2251 [KW], €1531 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×4,085m opdaksysteem), vermogen 3219 [KW], €2189 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Molenwaard een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.gemeentemolenwaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Bleskensgraaf aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bleskensgraaf!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!