Zonneboiler Nieuwpoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Nieuwpoort? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze pagina bekijk je praktische raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuwpoort.

zonneboiler systeem installeren in 2965

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Molenwaard gebruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2965
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwpoort vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Nieuwpoort! Met behulp van deze website achterhaal je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Molenwaard. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit jullie streek. Hierna achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem voorziet in warm tapwater en de centrale verwarming. Het product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan regelt de CV-brander de rest. Met name een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nieuwpoort. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nieuwpoort vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3800, met installatie. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Verderop check jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor diverse mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €135 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.900 – €3.200€95
200 liter2€3.100 – €3.925€145
300 liter3€4.600 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-nieuwpoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze statistieken kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de omvang en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuwpoort (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €400 tot wel €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwpoort

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,5DH), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1658 [KW], €1127 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×4,085m opdaksysteem), vermogen 2927 [KW], €1990 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Molenwaard mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.gemeentemolenwaard.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwpoort aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuwpoort!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!