Zonneboiler Nieuw-Lekkerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Nieuw-Lekkerland? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt opgebouwd door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees jij accurate gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Nieuw-Lekkerland.

zonneboiler systeem installeren in 2957

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Molenwaard gebruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2957
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Lekkerland vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Nieuw-Lekkerland! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Molenwaard. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installateurs in de buurt. Hierna ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem regelt je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Lekkerland. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Nieuw-Lekkerland variëren tussen €2450 en €3700, inclusief installeren. Deze installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor een variatie aan situatiesde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €120 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.925 – €3.125€80
200 liter2€3.125 – €3.825€110
300 liter3€4.525 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-nieuw-lekkerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke andere systemen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuw-Lekkerland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €750 tot wel €1900. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuw-Lekkerland

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 300L-2DTH2,0), vermogen 1926 [KW], €1310 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 3x SCO210M4), vermogen 2753 [KW], €1872 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×5,095m opdaksysteem), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Molenwaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentemolenwaard.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Lekkerland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nieuw-Lekkerland!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!