Zonneboiler Krimpen aan de Lek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Krimpen aan de Lek? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze tool bekijk jij accurate aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Krimpen aan de Lek.

zonneboiler systeem installeren in 2931

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Krimpenerwaard gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2931
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Krimpen aan de Lek vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Krimpen aan de Lek! Aan de hand van deze website bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Krimpenerwaard. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand tref jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificering. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem zorgt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Krimpen aan de Lek. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Krimpen aan de Lek zitten gemiddeld tussen €2775 en €4450, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina bekijk je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een aantal gevallen de kostprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €65 per jaar (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€60
100 liter2€2.875 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €4.000€140
300 liter3€4.525 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-krimpen-aan-de-lek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de info verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Krimpen aan de Lek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €625 tot €1900. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Krimpen aan de Lek

 • Spring Solar (HW 400), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 3x SCIV30), vermogen 3319 [KW], €2257 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,975×3,075m indaksysteem), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Krimpenerwaard mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.krimpenerwaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Krimpen aan de Lek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Krimpen aan de Lek!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!