Zonneboiler Kinderdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Kinderdijk? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product kent 2 delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek jij waardevolle gegevens over een zonneboiler kopen in Kinderdijk.

zonneboiler systeem installeren in 2961

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Molenwaard stookt 1420 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Oftewel, een forse besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2961
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Kinderdijk vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Kinderdijk! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Molenwaard. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box tref je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Dit product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kinderdijk. Zo’n systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Kinderdijk zitten gemiddeld tussen €2500 en €4200, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een aantal omstandigheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €90 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€65
100 liter2€2.900 – €3.000€90
200 liter2€3.100 – €3.875€125
300 liter3€4.450 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-kinderdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Kinderdijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €500 tot wel €1100. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kinderdijk

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 200L-1FTH2,5), vermogen 1266 [KW], €861 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1654 [KW], €1125 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×7,115m opdaksysteem), vermogen 3156 [KW], €2146 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Molenwaard een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentemolenwaard.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kinderdijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Kinderdijk!

 • De warmtepomp: genereert warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!