Zonneboiler Langerak

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Langerak? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze website doorzoek je praktische info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Langerak.

zonneboiler systeem installeren in 2967

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een gemiddelde woning in Molenwaard verbruikt 1420 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2967
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Langerak vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Langerak! Middels deze website check je gemakkelijk een goede installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Molenwaard. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop bekijk je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Langerak. Deze oplossing is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Langerak fluctueren tussen de €2950 en €3500, inclusief installeren. De installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina tref je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor meerdere situatiesde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €125 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€40
100 liter2€2.950 – €3.025€85
200 liter2€3.175 – €3.925€135
300 liter3€4.425 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-langerak

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn woonoppervlak en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Langerak (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €600 tot wel €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Langerak

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS200+2xCS150), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×5,095m opdaksysteem), vermogen 3182 [KW], €2164 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Molenwaard een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentemolenwaard.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Langerak aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Langerak!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!