Zonneboiler Oud-Alblas

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oud-Alblas? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. deze website lees je actuele raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oud-Alblas.

zonneboiler systeem installeren in 2969

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een standaard woning in Molenwaard verbruikt 1420 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2969
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Oud-Alblas vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Oud-Alblas! Dankzij deze pagina vind je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Molenwaard. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Oud-Alblas. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Oud-Alblas vinden we terug ergens tussen de €2675 en €3100, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor velerlei gevallen de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.175€100
200 liter2€3.225 – €3.875€140
300 liter3€4.450 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-oud-alblas

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de inhoud en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Oud-Alblas (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oud-Alblas

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS400+3xCS500), vermogen 2641 [KW], €1796 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1676 [KW], €1140 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×3,075m opdaksysteem), vermogen 2892 [KW], €1967 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Molenwaard een groene lening of kleine subsidie. Check www.gemeentemolenwaard.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oud-Alblas aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oud-Alblas!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!