Zonneboiler Rhoon

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Rhoon? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij onze tool tref je veelzijdige informatie aangaande een zonneboiler kopen in Rhoon.

zonneboiler systeem installeren in 3161

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Albrandswaard stookt 1280 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Rhoon vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Rhoon! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je verrassend eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Albrandswaard. Of klik door naar de website Qbis.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Rhoon. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In maart 2024 zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De geschatte kosten zonneboiler Rhoon komen gemiddeld uit tussen €2450 en €4450, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei scenario’sde kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €85 per jaar (gasprijzen maart 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€55
100 liter2€2.800 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.975€115
300 liter3€4.475 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-rhoon

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rhoon (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €600 tot €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rhoon

 • 2-improve energy (200CS2wwpro18), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3493 [KW], €2375 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1725 [KW], €1173 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Albrandswaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.albrandswaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Rhoon aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Rhoon!

 • Een warmtepomp: haalt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!