Zonneboiler Albrandswaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Albrandswaard? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat uit 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze website bekijk jij praktische aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Albrandswaard.

zonneboiler systeem installeren in 3161

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een doorsnee huishouden in Albrandswaard gebruikt 1280 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Albrandswaard vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Albrandswaard! D.m.v. deze website bekijk je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Albrandswaard. Of check de website kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit de buurt. Verderop check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Albrandswaard. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Albrandswaard liggen tussen de €2550 en €3850, met installatie inclusief. De installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop tref jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan gevallen de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €55 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.525€65
100 liter2€2.850 – €3.125€80
200 liter2€3.200 – €3.950€135
300 liter3€4.400 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-albrandswaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Albrandswaard (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot wel €1700. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Albrandswaard

 • Spring Solar (HW 400+), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSH), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1932 [KW], €1314 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Albrandswaard mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.albrandswaard.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Albrandswaard aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Albrandswaard!

 • Een warmtepomp: haalt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente