Zonneboiler Maassluis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Maassluis? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat uit twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze website doorzoek jij uitgebreide details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Maassluis.

zonneboiler systeem installeren in 3141

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een doorsnee gezin in Maassluis gebruikt 1110 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3141
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Maassluis vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Maassluis! Door middel van onze website bekijk je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Maassluis. Of benader kvinl.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand lees je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Het product wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Maassluis. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard is er nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Maassluis variëren tussen €2700 en €3500, met monteren & installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina tref jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor verschillende omstandigheden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €65 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.500€55
100 liter2€2.850 – €3.100€95
200 liter2€3.200 – €3.875€115
300 liter3€4.450 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-maassluis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de specificaties verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Maassluis (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €775 tot €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maassluis

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)DL), vermogen 1900 [KW], €1592 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1656 [KW], €1126 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Maassluis mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.maassluis.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Maassluis aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Maassluis!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!