Zonneboiler Vlaardingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Vlaardingen? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze vergelijker lees jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Vlaardingen.

zonneboiler systeem installeren in 3131

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een gemiddeld huishouden in Vlaardingen verbruikt 1100 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3131
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Een zonneboiler installateur in Vlaardingen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Vlaardingen! Via deze website achterhaal je simpel en snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Vlaardingen. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over eerlijke installateurs in de buurt. Bijgaand bekijk jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Onder andere Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product is geschikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Vlaardingen. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens hebben we nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Vlaardingen komen gemiddeld uit tussen €2450 en €4400, met monteren & installeren. Het product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een aantal mogelijkheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €75 per jaar (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€45
100 liter2€2.800 – €3.200€90
200 liter2€3.175 – €3.800€120
300 liter3€4.550 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-vlaardingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze data kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Vlaardingen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €400 tot €1275. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vlaardingen

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 300L WW+CV), vermogen 1934 [KW], €1315 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200M), vermogen 1668 [KW], €1134 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L), vermogen 3633 [KW], €2470 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Vlaardingen mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.vlaardingen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vlaardingen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vlaardingen!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!