Zonneboiler Europoort Rotterdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Europoort Rotterdam? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels deze website vind jij omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Europoort Rotterdam.

zonneboiler systeem installeren in 3198

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Rotterdam verbruikt 840 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3198
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een zonneboiler installateur in Europoort Rotterdam vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Europoort Rotterdam! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je snel een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Rotterdam. Of bezoek Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Onder andere Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product regelt het warme water en de verwarming van de woning. Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een grote vraag naar warm water. Door lage winkelprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Europoort Rotterdam. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Europoort Rotterdam fluctueren tussen de €2975 en €3600, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor enkele situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €75 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€60
100 liter2€2.800 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €3.825€145
300 liter3€4.600 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-europoort-rotterdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Europoort Rotterdam (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €975 tot €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Europoort Rotterdam

 • 2-improve energy (400CS2ww3xpro18), vermogen 3561 [KW], €2421 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3833 [KW], €2606 subsidie.
 • DAXX (DAXX-warmte 1×20 & 500L), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Rotterdam wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.rotterdam.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Europoort Rotterdam aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Europoort Rotterdam!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!