Zonneboiler Botlek Rotterdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Botlek Rotterdam? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je veelzijdige info aangaande een zonneboiler kopen in Botlek Rotterdam.

zonneboiler systeem installeren in 3197

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een alledaags gezin in Roerdalen verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode3197
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Botlek Rotterdam vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Botlek Rotterdam! Met behulp van deze website bekijk je probleemloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Roerdalen. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met geschikte installateurs in je omgeving. Hieronder check je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificering. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Zeker toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Botlek Rotterdam. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Botlek Rotterdam variëren tussen €2875 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop ontdek jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor velerlei scenario’sde aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €140 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€70
100 liter2€2.775 – €3.150€105
200 liter2€3.200 – €3.900€145
300 liter3€4.550 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-botlek-rotterdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze informatie kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Botlek Rotterdam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot wel €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Botlek Rotterdam

 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro24), vermogen 3476 [KW], €2364 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3505 [KW], €2383 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-100T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 3887 [KW], €2643 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Roerdalen een groene lening of kleine subsidie. Zie www.roerdalen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Botlek Rotterdam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Botlek Rotterdam!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!