Zonneboiler Spijkenisse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Spijkenisse? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze website check je veelzijdige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Spijkenisse.

zonneboiler systeem installeren in 3200

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4400.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een standaard woning in Nissewaard stookt 1070 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3200
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Spijkenisse vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Spijkenisse! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Nissewaard. Of check kvinl.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit jullie streek. Hierna vind jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Spijkenisse. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 zijn er voorbeelden met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Spijkenisse vinden we terug ergens tussen de €2700 en €3050, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Verderop tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €70 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€45
100 liter2€2.800 – €3.175€85
200 liter2€3.225 – €4.000€140
300 liter3€4.600 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-spijkenisse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Spijkenisse (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot wel €1250. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Spijkenisse

 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro24), vermogen 3492 [KW], €2375 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.
 • UseAllEnergy (UseAllEnergy 6x200x3), vermogen 1315 [KW], €1194 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Nissewaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.nissewaard.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Spijkenisse aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Spijkenisse!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!