Zonneboiler Oudenhoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Oudenhoorn? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze tool bekijk je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oudenhoorn.

zonneboiler systeem installeren in 3227

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Nissewaard verbruikt 1070 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3227
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Oudenhoorn vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Oudenhoorn! Met behulp van onze tool tref je gemakkelijk een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Nissewaard. Of surf naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit de gemeente. Verderop tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit product bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Oudenhoorn. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard hebben we nog een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Oudenhoorn variëren tussen €2775 en €3200, met monteren & installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop check je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide mogelijkheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€55
100 liter2€2.900 – €3.200€85
200 liter2€3.225 – €3.850€110
300 liter3€4.475 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-oudenhoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Oudenhoorn (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1125. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oudenhoorn

 • 123-Kaminofen (2CPC24+TS-SS 500), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3851 [KW], €2619 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-KS 800A+), vermogen 2867 [KW], €1950 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Nissewaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.nissewaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oudenhoorn aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oudenhoorn!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!