Zonneboiler Heenvliet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Heenvliet? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze vergelijker check je veelzijdige informatie aangaande een zonneboiler kopen in Heenvliet.

zonneboiler systeem installeren in 3218

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Nissewaard verbruikt 1070 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3218
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Heenvliet vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Heenvliet! Door gebruik te maken van onze website vind je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Nissewaard. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs in de regio. In de volgende paragraaf lees je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificering. Onder andere Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem voorziet in je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Heenvliet. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Heenvliet vinden we terug ergens tussen de €2650 en €4400, met montage. Deze installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop bekijk jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verscheide situatiesde geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €80 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€65
100 liter2€2.925 – €3.000€105
200 liter2€3.100 – €3.800€125
300 liter3€4.600 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-heenvliet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Heenvliet (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Heenvliet

 • 123-Kaminofen (1CPC24+TS-S 300L), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3545 [KW], €2411 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 4,8m²-HSP1-300A+), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Nissewaard een groene lening of kleine subsidie. Check www.nissewaard.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Heenvliet aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Heenvliet!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!