Zonneboiler Simonshaven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Simonshaven? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze website bekijk jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Simonshaven.

zonneboiler systeem installeren in 3212

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Nissewaard gebruikt 1070 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3212
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Simonshaven vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Simonshaven! Aan de hand van onze website ontdek je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Nissewaard. Of bezoek echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs uit jouw provincie. Onderstaand check je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Simonshaven. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Simonshaven zitten gemiddeld tussen €2650 en €4450, met installatie. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op deze pagina vind jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor meerdere omstandigheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €165 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.550€60
100 liter2€2.825 – €3.125€80
200 liter2€3.125 – €3.975€125
300 liter3€4.525 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-simonshaven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Simonshaven (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €650 tot wel €1825. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Simonshaven

 • Cosmo (Solarpakket 3/251/300), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3502 [KW], €2381 subsidie.
 • DAXX (1×15 + 200L tank uit PASHW010 200LD(E)), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Nissewaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.nissewaard.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Simonshaven aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Simonshaven!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!