Zonneboiler Geervliet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Geervliet? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze pagina lees jij uitgebreide aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Geervliet.

zonneboiler systeem installeren in 3211

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Nissewaard gebruikt 1070 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3211
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Geervliet vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Geervliet! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Nissewaard. Of benader Qbis.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand tref jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker interessant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Geervliet. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Geervliet liggen tussen de €2475 en €3600, met installatie. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €150 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€65
100 liter2€2.800 – €3.075€75
200 liter2€3.125 – €3.975€145
300 liter3€4.400 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-geervliet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke andere systemen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Geervliet (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €500 tot wel €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Geervliet

 • Cosmo (Solarpakket 2/251/150), vermogen 1696 [KW], €1153 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3873 [KW], €2634 subsidie.
 • Eco2All (DTH-CPC 10 – 200L ESRS boiler), vermogen 1922 [KW], €1307 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Nissewaard mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.nissewaard.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Geervliet aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Geervliet!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!