Zonneboiler Hekelingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Hekelingen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze tool lees jij omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hekelingen.

zonneboiler systeem installeren in 3209

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Nissewaard verbruikt 1070 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3209
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Hekelingen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Hekelingen! Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek je simpel en snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Nissewaard. Of ga naar de website Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna lees je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker relevant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hekelingen. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Hekelingen fluctueren tussen de €2925 en €4400, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor verscheide voorbeeldsituaties de kostprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €125 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€40
100 liter2€2.925 – €3.100€105
200 liter2€3.300 – €3.825€110
300 liter3€4.425 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-hekelingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Hekelingen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1525. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hekelingen

 • 2-improve energy (500CS2ww3xpro18), vermogen 3579 [KW], €2434 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3665 [KW], €2492 subsidie.
 • Eco2All (DTH-CPC 10 – 300L ESRS boiler), vermogen 1947 [KW], €1324 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Nissewaard een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.nissewaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hekelingen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hekelingen!

 • Warmtepomp: haalt energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!