Zonneboiler Abbenbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Abbenbroek? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via de zonneboiler-vergelijker tref jij veelzijdige adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Abbenbroek.

zonneboiler systeem installeren in 3216

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een standaard woning in Nissewaard verbruikt 1070 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3216
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Abbenbroek vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Abbenbroek! Met behulp van deze pagina check je probleemloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Nissewaard. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs in je omgeving. Bijgaand tref je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na recensies en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Abbenbroek. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In april 2024 zijn er constructies met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Abbenbroek variëren tussen €2775 en €3250, met installatie. Het product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €55 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€40
100 liter2€2.950 – €3.125€100
200 liter2€3.150 – €3.925€120
300 liter3€4.450 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-abbenbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze informatie kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Abbenbroek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle producten die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €825 tot wel €1600. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Abbenbroek

 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 200L), vermogen 1671 [KW], €1136 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 3,2m²-HSP1-300A+), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Nissewaard een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.nissewaard.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Abbenbroek aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Abbenbroek!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!