Zonneboiler Hellevoetsluis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hellevoetsluis? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je waardevolle info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hellevoetsluis.

zonneboiler systeem installeren in 3221

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Hellevoetsluis stookt 1130 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3221
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Hellevoetsluis vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Hellevoetsluis! Via de zonneboiler-vergelijker tref je gemakkelijk een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hellevoetsluis. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop vind je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hellevoetsluis. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook plaatsen ze ook een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Hellevoetsluis variëren tussen €2550 en €3550, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt check je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een aantal gevallen de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €175 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€70
100 liter2€2.875 – €3.025€95
200 liter2€3.100 – €3.800€140
300 liter3€4.425 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-hellevoetsluis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Hellevoetsluis (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle types die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hellevoetsluis

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.300), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSV), vermogen 1200 [KW], €816 subsidie.
 • DAXX (2×15 + 500L tank), vermogen 2853 [KW], €1940 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Hellevoetsluis een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.hellevoetsluis.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hellevoetsluis aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hellevoetsluis!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!