Zonneboiler Goeree-Overflakkee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Goeree-Overflakkee? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze tool doorzoek je waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Goeree-Overflakkee.

zonneboiler systeem installeren in 3241

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Goeree-Overflakkee stookt 1360 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Goeree-Overflakkee vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Goeree-Overflakkee! Door middel van onze tool bekijk je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Goeree-Overflakkee. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installateurs in je omgeving. Hieronder check jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Goeree-Overflakkee. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk plaatsen ze ook een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Goeree-Overflakkee fluctueren tussen de €2825 en €3400, inclusief installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Hierna ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €150 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€50
100 liter2€2.750 – €3.025€85
200 liter2€3.175 – €3.925€110
300 liter3€4.525 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-goeree-overflakkee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Goeree-Overflakkee (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €925 tot wel €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Goeree-Overflakkee

 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.200), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 100 BSH), vermogen 803 [KW], €546 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5824), vermogen 1505 [KW], €1023 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Goeree-Overflakkee soms een extra tegemoetkoming. Check www.goeree-overflakkee.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Goeree-Overflakkee aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Goeree-Overflakkee!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente