Zonneboiler Herkingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Herkingen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze website bekijk je praktische gegevens over een zonneboiler kopen in Herkingen.

zonneboiler systeem installeren in 3249

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een gemiddeld gezin in Goeree-Overflakkee gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3249
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Herkingen vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Herkingen! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Goeree-Overflakkee. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand check je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater en een warme woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. In de basis toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Herkingen. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Herkingen vinden we terug ergens tussen de €2550 en €4400, met installatie. De installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor diverse omstandigheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €110 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.500€60
100 liter2€2.925 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.925€125
300 liter3€4.525 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-herkingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Herkingen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle installaties die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Herkingen

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 5x SCE202-M), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² – RTE 600), vermogen 2718 [KW], €1848 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 4-24 HPC), vermogen 3951 [KW], €2687 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Goeree-Overflakkee een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.goeree-overflakkee.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Herkingen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Herkingen!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!