Zonneboiler Dirksland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Dirksland? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze vergelijker check jij veelzijdige toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Dirksland.

zonneboiler systeem installeren in 3247

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een alledaags huishouden in Goeree-Overflakkee verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3247
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Dirksland vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Dirksland! Door middel van onze tool ontdek je probleemloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Dirksland. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er oplossingen een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Dirksland zitten gemiddeld tussen €2475 en €4150, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.925 – €3.025€75
200 liter2€3.200 – €3.875€135
300 liter3€4.400 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-dirksland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Dirksland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Dirksland

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SCE202-M), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.1500 okoline-profi), vermogen 3891 [KW], €2646 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-200-HHB1), vermogen 1719 [KW], €1169 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Goeree-Overflakkee een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.goeree-overflakkee.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Dirksland aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Dirksland!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!