Zonneboiler Middelharnis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Middelharnis? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze website tref jij veelzijdige raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Middelharnis.

zonneboiler systeem installeren in 3241

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Goeree-Overflakkee gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €145 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Middelharnis vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Middelharnis! Middels onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. Of check de website Qbis.nl voor een database met erkende installateurs in de buurt. Verderop check je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Middelharnis. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Middelharnis variëren tussen €2950 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina lees je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor diverse omstandigheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €155 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€40
100 liter2€2.800 – €3.200€80
200 liter2€3.150 – €4.000€110
300 liter3€4.425 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-middelharnis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Middelharnis (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Middelharnis

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SCE202-M), vermogen 870 [KW], €592 subsidie.
 • Econo (S18HPCPC-150-H1), vermogen 1677 [KW], €1140 subsidie.
 • Cosmo (COSMO Solarpakket CFK252 10/400IB), vermogen 3285 [KW], €2234 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Goeree-Overflakkee soms een extra tegemoetkoming. Check www.goeree-overflakkee.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Middelharnis aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Middelharnis!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!