Zonneboiler Rockanje

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Rockanje? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product kent 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze tool doorzoek jij uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Rockanje.

zonneboiler systeem installeren in 3235

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1050.
 • Een gemiddelde woning in Westvoorne gebruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3235
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Rockanje vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Rockanje! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl check je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westvoorne. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven in de regio. Onderstaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Rockanje. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Rockanje komen gemiddeld uit tussen €2975 en €4000, inclusief plaatsing. Dit product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €150 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.700€40
100 liter2€2.800 – €3.100€85
200 liter2€3.200 – €3.850€135
300 liter3€4.500 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-rockanje

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Rockanje (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1075. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Rockanje

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SkR 500), vermogen 2736 [KW], €1860 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 5 m2-Oeg HSP1 1000), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 300L/3,2m2), vermogen 1388 [KW], €944 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Westvoorne een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.westvoorne.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Rockanje aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rockanje!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!