Zonneboiler Tinte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Tinte? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je omvangrijke raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Tinte.

zonneboiler systeem installeren in 3234

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een alledaags huishouden in Westvoorne stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Tinte vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Tinte! Geholpen door deze website bekijk je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Westvoorne. Of surf naar Qbis.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder vind jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem regelt heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Tinte. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Tinte zitten gemiddeld tussen €2800 en €4400, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder check je voor meerdere scenario’sde kostprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €150 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.925 – €3.175€80
200 liter2€3.225 – €3.825€135
300 liter3€4.575 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-tinte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Tinte (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Tinte

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SkR 500), vermogen 1590 [KW], €1081 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS-R 1000 & 5xCS150), vermogen 3501 [KW], €2381 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 500L/3,2 m2), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Westvoorne mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.westvoorne.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Tinte aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Tinte!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!