Zonneboiler Oostvoorne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Oostvoorne? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij veelzijdige informatie aangaande een zonneboiler kopen in Oostvoorne.

zonneboiler systeem installeren in 3233

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Westvoorne verbruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3233
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Oostvoorne vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Oostvoorne! Dankzij onze tool ontdek je zonder problemen een geschikte installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Westvoorne. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand tref jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Zeker toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oostvoorne. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Oostvoorne fluctueren tussen de €2675 en €3200, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op deze pagina check je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor velerlei mogelijkheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €85 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€65
100 liter2€2.875 – €3.150€85
200 liter2€3.275 – €3.825€110
300 liter3€4.600 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-oostvoorne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Middels het energieverbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Oostvoorne (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oostvoorne

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SkR 500), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3679 [KW], €2502 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 300L/1,6 m2), vermogen 822 [KW], €559 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie biedt de gemeente Westvoorne wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.westvoorne.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oostvoorne aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oostvoorne!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!