Zonneboiler Zwartewaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Zwartewaal? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool check jij praktische gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Zwartewaal.

zonneboiler systeem installeren in 3238

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een gemiddelde woning in Brielle stookt 1250 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3238
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Zwartewaal vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Zwartewaal! D.m.v. onze tool achterhaal je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Brielle. Of probeer kvinl.nl voor lijstjes met geschikte installateurs uit jullie streek. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificering. Bekijk eens VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zwartewaal. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Zwartewaal komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3950, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verscheide omstandigheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €130 per jaar (energieprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€50
100 liter2€2.800 – €3.150€105
200 liter2€3.300 – €4.000€125
300 liter3€4.500 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-zwartewaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zwartewaal (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €625 tot €1000. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zwartewaal

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SkR 500), vermogen 3003 [KW], €2042 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler Fresh1000+4xCS550), vermogen 2934 [KW], €1995 subsidie.
 • Eneco (O4PHP4-400H1), vermogen 3258 [KW], €2215 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Brielle mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.brielle.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zwartewaal aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zwartewaal!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!