Zonneboiler Stad aan ’t Haringvliet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Stad aan ’t Haringvliet? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Middels deze pagina bekijk je samengestelde informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Stad aan ’t Haringvliet.

zonneboiler systeem installeren in 3243

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een alledaags huishouden in Goeree-Overflakkee stookt 1360 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3243
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Stad aan ’t Haringvliet vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Stad aan ’t Haringvliet! Via onze tool achterhaal je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Goeree-Overflakkee. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand vind jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en relevante keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product zorgt voor het warme water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Stad aan ’t Haringvliet. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Stad aan ’t Haringvliet variëren tussen €2425 en €3900, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna tref je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor velerlei omstandigheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €165 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€65
100 liter2€2.875 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.900€125
300 liter3€4.425 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-stad-aan-t-haringvliet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Op basis van het verbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Stad aan ’t Haringvliet (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1900. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Stad aan ’t Haringvliet

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SCE202-M), vermogen 1370 [KW], €932 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO200), vermogen 3434 [KW], €2335 subsidie.
 • DAXX (1x 500 liter met 2×20 buizen), vermogen 3254 [KW], €2213 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie verschaft de gemeente Goeree-Overflakkee een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.goeree-overflakkee.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Stad aan ’t Haringvliet aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Stad aan ’t Haringvliet!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!