Zonneboiler Sommelsdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Sommelsdijk? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk je accurate info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sommelsdijk.

zonneboiler systeem installeren in 3245

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Goeree-Overflakkee gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3245
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Sommelsdijk vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Sommelsdijk! D.m.v. onze tool check je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Goeree-Overflakkee. Of ga naar Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product is geschikt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sommelsdijk. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Sommelsdijk komen gemiddeld uit tussen €2725 en €4400, inclusief plaatsing. Dit product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor een paar mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €170 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.625€55
100 liter2€2.950 – €3.050€80
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.425 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-sommelsdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Sommelsdijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot €1475. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sommelsdijk

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SCE202-M), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO400), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.
 • Econo (M42HPCPC-300-HHB1), vermogen 3354 [KW], €2281 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Goeree-Overflakkee mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.goeree-overflakkee.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Sommelsdijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Sommelsdijk!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!