Zonneboiler Nieuwe-Tonge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Nieuwe-Tonge? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool vind je praktische details m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuwe-Tonge.

zonneboiler systeem installeren in 3244

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Goeree-Overflakkee verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €115 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3244
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwe-Tonge vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Nieuwe-Tonge! Door middel van deze website tref je gemakkelijk een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Goeree-Overflakkee. Of check Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwe-Tonge. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Nieuwe-Tonge vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3250, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. In het volgende kopje lees jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor verschillende scenario’sde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €120 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.175€80
200 liter2€3.125 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-nieuwe-tonge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en staat van isolatie. Relevant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Nieuwe-Tonge (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nieuwe-Tonge

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SCE202-M), vermogen 1379 [KW], €938 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO300), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • Citrin Solar (SKS-R 825-1 ecoline+4xCS250), vermogen 3305 [KW], €2247 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Goeree-Overflakkee een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.goeree-overflakkee.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwe-Tonge aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nieuwe-Tonge!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!