Zonneboiler Melissant

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Melissant? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze website ontdek jij omvangrijke gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Melissant.

zonneboiler systeem installeren in 3248

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een gemiddelde woning in Goeree-Overflakkee verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3248
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Melissant vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Melissant! D.m.v. deze pagina ontdek je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Goeree-Overflakkee. Of check de website Qbis.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf tref je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor het warme water en de verwarming van de woning. De installatie behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Melissant. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juli 2024 zijn er constructies met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Melissant schommelen tussen de €2450 en €3950, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een variatie aan mogelijkheden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €80 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€50
100 liter2€2.775 – €3.025€105
200 liter2€3.125 – €3.975€115
300 liter3€4.550 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-melissant

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Melissant (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Melissant

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SCE202-M), vermogen 2628 [KW], €1787 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS300 & 2xCS250), vermogen 1481 [KW], €1007 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 4-24 HPC), vermogen 3804 [KW], €2587 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Goeree-Overflakkee een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.goeree-overflakkee.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Melissant aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Melissant!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!