Zonneboiler Achthuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Achthuizen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze website lees je praktische adviezen over een zonneboiler kopen in Achthuizen.

zonneboiler systeem installeren in 3256

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een gemiddelde woning in Goeree-Overflakkee gebruikt 1360 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3256
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Achthuizen vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Achthuizen! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Goeree-Overflakkee. Of ga naar kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Zeker relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Achthuizen. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Achthuizen fluctueren tussen de €2825 en €3450, met installatie. De installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop check jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor diverse omstandigheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €155 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€70
100 liter2€2.925 – €3.025€85
200 liter2€3.250 – €3.800€125
300 liter3€4.500 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-achthuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Achthuizen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €450 tot wel €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Achthuizen

 • Spring Solar (HW 400+), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825PSLRR-4DTH), vermogen 3492 [KW], €2375 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-30 HPC), vermogen 3600 [KW], €2448 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Goeree-Overflakkee mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.goeree-overflakkee.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Achthuizen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Achthuizen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!