Zonneboiler Stellendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Stellendam? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze website check jij actuele toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Stellendam.

zonneboiler systeem installeren in 3251

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een doorsnee huishouden in Goeree-Overflakkee gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3251
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Stellendam vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Stellendam! Met behulp van onze website vind je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Goeree-Overflakkee. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installateurs in de regio. Hierna bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Stellendam. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In april 2024 zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Stellendam schommelen tussen de €2975 en €4050, met installatie inclusief. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor verschillende mogelijkheden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€60
100 liter2€2.900 – €3.150€95
200 liter2€3.250 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-stellendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Stellendam (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Stellendam

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SkR 500), vermogen 2916 [KW], €1983 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² – RTE 800), vermogen 2644 [KW], €1798 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 HPC), vermogen 1763 [KW], €1199 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Goeree-Overflakkee een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.goeree-overflakkee.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Stellendam aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Stellendam!

 • Warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!