Zonneboiler Ooltgensplaat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Ooltgensplaat? Via een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ooltgensplaat.

zonneboiler systeem installeren in 3257

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een alledaags gezin in Goeree-Overflakkee verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Concreet: een forse besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3257
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Ooltgensplaat vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Ooltgensplaat! Via onze vergelijker bekijk je moeiteloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Goeree-Overflakkee. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand vind jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Het product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal toepasbaar op grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Omwille van dalende prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ooltgensplaat. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ooltgensplaat variëren tussen €2550 en €3650, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verschillende gevallen de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.575€70
100 liter2€2.800 – €3.100€80
200 liter2€3.250 – €3.825€135
300 liter3€4.450 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-ooltgensplaat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de informatie verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Ooltgensplaat (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot €1425. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ooltgensplaat

 • Spring Solar (HW 400++), vermogen 2447 [KW], €1664 subsidie.
 • Eco2All (ECO-10000PSLRR-3DTH), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3635 [KW], €2472 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Goeree-Overflakkee mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.goeree-overflakkee.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ooltgensplaat aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ooltgensplaat!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!