Zonneboiler Oude-Tonge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oude-Tonge? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website tref je omvangrijke adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Oude-Tonge.

zonneboiler systeem installeren in 3258

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een standaard woning in Goeree-Overflakkee verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €150 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Oude-Tonge vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Oude-Tonge! Via onze vergelijker ontdek je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Goeree-Overflakkee. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oude-Tonge. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oude-Tonge liggen tussen de €2875 en €4150, met monteren & installeren. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina check jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€45
100 liter2€2.900 – €3.025€85
200 liter2€3.225 – €3.850€110
300 liter3€4.550 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-oude-tonge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Middels het energieverbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Oude-Tonge (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €400 tot €1650. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oude-Tonge

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 5x SCE202-M), vermogen 2815 [KW], €1914 subsidie.
 • Eco2All (ECO-10000PSLRR-4DTH), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2083 [KW], €1416 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Goeree-Overflakkee mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.goeree-overflakkee.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oude-Tonge aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oude-Tonge!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!