Zonneboiler Den Bommel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Den Bommel? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl lees jij bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Den Bommel.

zonneboiler systeem installeren in 3258

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Goeree-Overflakkee verbruikt 1360 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Concreet: een interessante besparing van +/- €95 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Den Bommel vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Den Bommel! Aan de hand van deze pagina achterhaal je probleemloos een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Goeree-Overflakkee. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installateurs in de regio. Verderop ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. In de basis aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Den Bommel. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juni 2024 zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Den Bommel fluctueren tussen de €2925 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor verscheide omstandigheden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €60 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.675€40
100 liter2€2.875 – €3.000€80
200 liter2€3.100 – €3.925€135
300 liter3€4.425 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-den-bommel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je krijgt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Den Bommel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1450. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Den Bommel

 • CV Totaal Noord (CPC24 300L CV + Tap), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Wolf (Wolf Zonne-energiesysteem SE-2 & 1xF3-1), vermogen 963 [KW], €655 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 HPC), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Goeree-Overflakkee een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.goeree-overflakkee.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Den Bommel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Den Bommel!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!