Zonneboiler Mookhoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Mookhoek? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind jij waardevolle informatie aangaande een zonneboiler kopen in Mookhoek.

zonneboiler systeem installeren in 3293

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een alledaags huishouden in Strijen gebruikt 1340 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3293
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Mookhoek vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Mookhoek! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Strijen. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Bijgaand ontdek jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. De installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Mookhoek. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Mookhoek fluctueren tussen de €2475 en €3450, inclusief installeren. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje lees jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor velerlei mogelijkheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €110 per jaar (energieprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€40
100 liter2€2.850 – €3.125€95
200 liter2€3.250 – €3.850€145
300 liter3€4.500 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-mookhoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze info kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Mookhoek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk extra gestimuleerd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Mookhoek

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.300), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 2047 [KW], €1392 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-24 HPC), vermogen 1834 [KW], €1247 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Strijen mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.strijen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Mookhoek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Mookhoek!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!