Zonneboiler Numansdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Numansdorp? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze vergelijker lees jij uitgebreide info m.b.t. een zonneboiler kopen in Numansdorp.

zonneboiler systeem installeren in 3281

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Cromstrijen gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Numansdorp vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Numansdorp! Dankzij onze website achterhaal je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Cromstrijen. Of ga naar de website kvinl.nl voor een database met competente installateurs in de buurt. In onderstaande box tref jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Numansdorp. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Numansdorp komen gemiddeld uit tussen €2800 en €4250, met montage. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor diverse gevallen de investering en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €90 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.575€55
100 liter2€2.750 – €3.175€75
200 liter2€3.225 – €3.900€145
300 liter3€4.450 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-numansdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Numansdorp (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recentelijk verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Numansdorp

 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro8), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 25 + HYG1K.200 A+ isolatie), vermogen 1845 [KW], €1255 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30 HPC), vermogen 3587 [KW], €2439 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Cromstrijen een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.cromstrijen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Numansdorp aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Numansdorp!

 • Een warmtepomp: haalt warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!